Εφαρμογές GIS – Γεωπληροφορικής

Η γεωπληροφορική αποτελεί την επιστήμη του κλάδου της πληροφορικής η οποία ασχολείται με τη δομή και τον χαρακτήρα της χωρικής πληροφορίας, με σκοπό να συγκεντρώσει, να αποθηκεύσει, να επεξεργαστεί, να οπτικοποιήσει, να αναλύσει και να παρουσιάσει βέλτιστες προτάσεις σε προβλήματα που αφορούν τη γεωγραφία, τις γεωεπιστήμες και συναφείς κλάδους. Συνδυάζει τη γεωχωρική ανάλυση και τη μοντελοποίηση, την ανάπτυξη χωρικών βάσεων δεδομένων, το σχεδιασμό των πληροφοριακών συστημάτων, την αλληλεπίδραση ανθρώπου – υπολογιστή, καθώς και τις τεχνολογίες δικτύωσης.

Ορισμένα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στη γεωπληροφορική είναι τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (Geographic Information Systems) κοινώς GIS., το Παγκόσμιο Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Γεωγραφικής Θέσης, γνωστό και ως GPS (Global Position System) και οι Τεχνολογίες Ανάλυσης και Επεξεργασίας Αεροφωτογραφιών και Δορυφορικών Εικόνων. Ο συνδυασμός των  παραπάνω  τεχνολογιών,  μας εμφανίζει ένα ολοκληρωμένο σύνολο χωρικής και περιγραφικής  πληροφορίας, δίνοντάς μας τη λεγόμενη «γεωπληροφορία».

Παρέχουμε με υπευθυνότητα, αξιοπιστία και τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα υψηλής ποιότητας προϊόντα στο πεδίο της γεωπληροφορικής, διαθέτοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία, τον εξοπλισμό και τις υλικοτεχνικές υποδομές.  

Ενδεικτικά αναλαμβάνουμε:

  • Την παραγωγή χαρτών και την αποτύπωση πάσης φύσεως γεωγραφικών και άλλων δεδομένων
  • Την ψηφιοποίηση παλαιών σχεδίων και παραγωγή νέων, λόγω δυσκολίας αξιοποίησής τους (λανθασμένο σύστημα συντεταγμένων, αναλογική μορφή)
  • Τη δημιουργία θεματικών χαρτών (ψηφιακών μοντέλων εδάφους, βλάστησης, υδρογραφικού δικτύου, πλημμυρικής επικινδυνότητας, γεωλογικών, υδρογεωλογικών, κ.λπ.)
  • Τη γεωαναφορά αεροφωτογραφιών και δορυφορικών εικόνων
  • Εργασίες πεδίου για τη λήψη, επεξεργασία και παραγωγή γεωχωρικών δεδομένων (χάραξη ορίων και εμβαδομέτρηση γεωτεμαχίων, χάραξη δασικού οδικού δικτύου, αποτύπωση βλάστησης, σημεία υδροληψίας κ.λπ.

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΙΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αποστόλης Καραγεωργόπουλος

Έχετε ερωτήσεις;

Αποστόλης Καραγεωργόπουλος

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αποστόλης Καραγεωργόπουλος

Λύση της υπόθεσής σας

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Αμφισβητήσεις κατά Πράξεων Χαρακτηρισμού

Επεμβάσεις – Δραστηριότητες σε δάση

Μελέτες φυτοτεχνικής διαμόρφωσης έργων πρασίνου

Πάσης φύσεως νομικές συμβουλές σε θέματα επί της δασικής νομοθεσίας

τροποι παροχης υπηρεσιων

Αφουγκραζόμενοι τις τάσεις της σύγχρονης εποχής και η ανάγκη να ανταποκριθούμε σε μία καθημερινότητα που γίνεται απρόβλεπτη και μεταβάλλεται με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς, με σύμμαχο τις αξιόπιστες τεχνολογικές λύσεις που είναι πλέον προσβάσιμες στο ευρύ κοινό και με τη δεδομένη εξοικείωση της πλειοψηφίας  με την ιδέα των τηλεδιασκέψεων και της τηλεργασίας,  παρέχουμε πέραν των δια ζώσης ραντεβού και υπηρεσίες μέσω διαδικτύου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι εξ αποστάσεως τηλεδιασκέψεις αποτελούν την πλέον ιδανική επιλογή για τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι διαμένουν σε άλλη πόλη, που ζουν και κινούνται μέσα σε μία ολοένα και πιο απαιτητική από άποψη χρόνου καθημερινότητα και οι οποίοι όλο και πιο συχνά πρέπει να μετακινούνται για τη δουλειά ή την προσωπική τους ζωή, η αποδέσμευση του ραντεβού από οποιοδήποτε ‘’τοπικό’’ περιορισμό αποτελεί πλέον πολύ σημαντική διευκόλυνση για τον καθένα. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δασολόγος ΑΠΘ, M.Sc.
Περιβαλλοντολόγος

Δασολόγος ΑΠΘ, M.Sc.
Περιβαλλοντολόγος

Ονομάζομαι Καραγεωργόπουλος Απόστολος με καταγωγή από τον Αλμυρό Μαγνησίας. Είμαι διπλωματούχος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος και κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Δασολόγου (αρ. Μητρ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. 2-04189) και μελετητικού πτυχίου (αρ. Μητρ. 27356) στις Κατηγορίες 24, 25, 27 με βαθμό Α΄ Τάξης. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (M.Sc.) στο πεδίο της Υδρολογίας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Υδατικών Πόρων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» (2015-2017).

Από το 2017 έως το 2021 εργάστηκα τόσο στον μελετητικό όσο και στον εργοληπτικό κλάδο, αποκτώντας σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση ασχολούμενος με ένα ευρύ πεδίο αντικειμένων τόσο ως προς τα διάφορα στάδια σε σχέση με το δασικό χάρτη (κατάρτιση, επικαιροποίηση, αντιρρήσεις), όσο και με εκπονήσεις μελετών φωτοερμηνείας, σύνταξης διαχειριστικών μελετών, συμμετοχής σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, σύνταξης και εκτέλεσης επιμετρικών εργασιών, καθώς και με τον συντονισμό και την επίβλεψη εργασιών στο πεδίο.

Επόμενο βήμα της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας αποτέλεσε το 2021 η δημιουργία της ατομικής επιχείρησης με την επωνυμία ΄΄ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ΄΄, η οποία εδρεύει στον Αλμυρό Μαγνησίας, διαθέτοντας παράρτημα στην Αθήνα, ενώ δραστηριοποιείται σε όλη την χώρα, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Δασολόγου, όπως Δασικές, φυτοτεχνικές & περιβαλλοντικές μελέτες, υπηρεσίες δασικών χαρτών και κτηματολογίου, γεωπληροφορικής, σύνταξης μελετών φωτοερμηνείας, διαχείρισης ορεινών βοσκοτόπων, υδάτινων πόρων, αεροφωτογραφήσεων με χρήση ΣμηΕΑ – DRONE και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Στα πλαίσια της παρούσας επαγγελματικής μου δραστηριότητας, αποτελώ εξωτερικός συνεργάτης της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, παρέχοντας υπηρεσίες υποστηρικτικών εργασιών για τις ανάγκες του Τμήματος Δασοτεχνικής Διευθέτησης Χειμάρρων & Έργων Ορεινής Υδρονομίας της Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών.