Αποστόλης Καραγεωργόπουλος

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» 1Ο ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

ΕΚΠΝΕΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ/ ΠΡΟΔΗΛΩΝ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΑΣΩΝ


Στις 31 Μαΐου 2022 λήγει η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των αναρτημένων Δασικών Χαρτών, που η ανάρτησή τους υλοποιήθηκε εντός του έτους 2021, καθώς εκπνέει η πρόσφατη παράταση που δόθηκε οριζόντια για τις περιοχές όλης της χώρας με νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΝ στους ιδιοκτήτες,  ώστε να «σώσουν» τις περιουσίες τους από ενδεχόμενα σφάλματα ή παραλείψεις της διοίκησης και να τις κατοχυρώσουν στο Δασικό Χάρτη, τεκμηριώνοντας εμπράγματα (π.χ. κυριότητας) ή ενοχικά (π.χ. μίσθωσης) ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Στο νομοσχέδιο  του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς…..», το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή το βράδυ της 23ης Μαρτίου 2022 περιελήφθη τροπολογία – προσθήκη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δυνάμει του Άρθρου 90, η οποία προέβλεπε νέα «προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου Δασικών Χαρτών που αναρτήθηκαν εντός του έτους 2021», δίνοντας μικρή ανάσα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Ψηφισθέν Νομοσχέδιο:

Η διαδικασία της υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία, δεδομένου ότι το ΥΠΕΝ αποκλείει νέα παράταση καθώς έχει αναλάβει δέσμευση έναντι των θεσμών να ολοκληρωθεί η αναμόρφωση και να γίνει η κύρωση των Δασικών Χαρτών για το 90% της ελληνικής επικράτειας εντός του καλοκαιριού του 2022.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τις περιοχές για τις οποίες μπορείτε να υποβάλετε αντίρρηση κατά του Δασικού Χάρτη.

https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/PinakasNewAnartDasika.aspx

Επικοινωνήστε μαζί μας για την υπόθεσή σας ή για τυχόν ερωτήσεις που έχετε σχετικά με την όλη διαδικασία, έτσι ώστε να ενημερωθείτε κατάλληλα επί του σύνθετου αυτού θέματος και να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Αμφισβητήσεις κατά Πράξεων Χαρακτηρισμού

Επεμβάσεις – Δραστηριότητες σε δάση

Μελέτες φυτοτεχνικής διαμόρφωσης έργων πρασίνου

Πάσης φύσεως νομικές συμβουλές σε θέματα επί της δασικής νομοθεσίας

τροποι παροχης υπηρεσιων

Αφουγκραζόμενοι τις τάσεις της σύγχρονης εποχής και η ανάγκη να ανταποκριθούμε σε μία καθημερινότητα που γίνεται απρόβλεπτη και μεταβάλλεται με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς, με σύμμαχο τις αξιόπιστες τεχνολογικές λύσεις που είναι πλέον προσβάσιμες στο ευρύ κοινό και με τη δεδομένη εξοικείωση της πλειοψηφίας  με την ιδέα των τηλεδιασκέψεων και της τηλεργασίας,  παρέχουμε πέραν των δια ζώσης ραντεβού και υπηρεσίες μέσω διαδικτύου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι εξ αποστάσεως τηλεδιασκέψεις αποτελούν την πλέον ιδανική επιλογή για τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι διαμένουν σε άλλη πόλη, που ζουν και κινούνται μέσα σε μία ολοένα και πιο απαιτητική από άποψη χρόνου καθημερινότητα και οι οποίοι όλο και πιο συχνά πρέπει να μετακινούνται για τη δουλειά ή την προσωπική τους ζωή, η αποδέσμευση του ραντεβού από οποιοδήποτε ‘’τοπικό’’ περιορισμό αποτελεί πλέον πολύ σημαντική διευκόλυνση για τον καθένα. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δασολόγος ΑΠΘ, M.Sc.
Περιβαλλοντολόγος

Δασολόγος ΑΠΘ, M.Sc.
Περιβαλλοντολόγος

Ονομάζομαι Καραγεωργόπουλος Απόστολος με καταγωγή από τον Αλμυρό Μαγνησίας. Είμαι διπλωματούχος Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος και κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Δασολόγου (αρ. Μητρ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. 2-04189) και μελετητικού πτυχίου (αρ. Μητρ. 27356) στις Κατηγορίες 24, 25, 27 με βαθμό Α΄ Τάξης. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (M.Sc.) στο πεδίο της Υδρολογίας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Υδατικών Πόρων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» (2015-2017).

Από το 2017 έως το 2021 εργάστηκα τόσο στον μελετητικό όσο και στον εργοληπτικό κλάδο, αποκτώντας σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση ασχολούμενος με ένα ευρύ πεδίο αντικειμένων τόσο ως προς τα διάφορα στάδια σε σχέση με το δασικό χάρτη (κατάρτιση, επικαιροποίηση, αντιρρήσεις), όσο και με εκπονήσεις μελετών φωτοερμηνείας, σύνταξης διαχειριστικών μελετών, συμμετοχής σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, σύνταξης και εκτέλεσης επιμετρικών εργασιών, καθώς και με τον συντονισμό και την επίβλεψη εργασιών στο πεδίο.

Επόμενο βήμα της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας αποτέλεσε το 2021 η δημιουργία της ατομικής επιχείρησης με την επωνυμία ΄΄ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ΄΄, η οποία εδρεύει στον Αλμυρό Μαγνησίας, διαθέτοντας παράρτημα στην Αθήνα, ενώ δραστηριοποιείται σε όλη την χώρα, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Δασολόγου, όπως Δασικές, φυτοτεχνικές & περιβαλλοντικές μελέτες, υπηρεσίες δασικών χαρτών και κτηματολογίου, γεωπληροφορικής, σύνταξης μελετών φωτοερμηνείας, διαχείρισης ορεινών βοσκοτόπων, υδάτινων πόρων, αεροφωτογραφήσεων με χρήση ΣμηΕΑ – DRONE και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Στα πλαίσια της παρούσας επαγγελματικής μου δραστηριότητας, αποτελώ εξωτερικός συνεργάτης της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, παρέχοντας υπηρεσίες υποστηρικτικών εργασιών για τις ανάγκες του Τμήματος Δασοτεχνικής Διευθέτησης Χειμάρρων & Έργων Ορεινής Υδρονομίας της Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών.